به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، جلسه امضای تفاهمنامه همکاری راهبردی فیمابین «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی» و «سازمان پدافند غیرعامل کشور» به همت مرکز رشد و خانه خلاق و نوآوری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی روز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در دفتر مرکزی پژوهشگاه با حضور مدیران ارشد دو مجموعه برگزار گردید.
این تفاهمنامه با هدف توسعه همکاریهای دانشبنیان، تقویت ارتباط دانشگاه و جامعه و تحقق اهداف مشترک به ویژه در راستای تحقق شعار سال، با موضوع گسترش همکاری¬ و مشارکت طرفین با هدف شکلگیری و توسعه «هاب علوم انسانی و اسلامی نوآور» در سه خط: الف. تحقیقات بنیادین، ب. تحقیقات کاربردی (با تمرکز بر صحنه حکمرانی) و ج. نوآوریهای اجتماعی (برای رسیدن به محصول، خدمت، فرایند و بازار نوآورانه) با محوریت سازمان و پژوهشگاه و نقشآفرینی دیگر کنشگران علمی و حاکمیتی کشور با رویکرد پدافند غیرعامل در چهار حوزه: «هوش مصنوعی»، «فضای سایبر»، «زیستفناوری» و «فرهنگ» میان دو مجموعه منعقد گردید.
در این نشست زمینههای همکاری سازمان و پژوهشگاه به شرح ذیل تعیین گردید:
طراحي و مشارکت در اجراي طرحهاي راهبردی؛
همکاری در اجرای پژوهشهای مشترک؛
طراحي و برگزاري همايشها و نشستهاي راهبردی در سطح ملی و بینالمللی متناسب با مأموریتهای طرفین؛
طراحي و برگزاري دورههای رسمی و غیررسمی و کارگاههاي آموزشی و پژوهشی؛
برگزاری رویدادهای جمعسپاری در حوزههای مأموریتی دو مجموعه و در راستای رفع نیازهای کشور؛
حمایت از ایدههای نوآورانه نخبگان ایرانی داخل و خارج از کشور در حوزههای مأموریتی دو مجموعه و در راستای رفع نیازهای کشور؛
راهاندازی و حمایت از هستههای نوآور مشترک در چهار حوزه: «هوش مصنوعی»، «فضای سایبر»، «زیستفناوری» و «فرهنگ»؛
کارگزاری سازمان در موضوعات دارای توان مدیریتی، ارتباطی، علمی و فناوریهای نرمِ موجود در پژوهشگاه همچون در چهار حوزه: «هوش مصنوعی»، «فضای سایبر»، «زیستفناوری» و «فرهنگ»؛
استفاده متقابل از ظرفیت نیروی انسانی علمی و کارشناسی به شکل عضویت اعضای طرفین به فراخور تخصص در شوراهای دو طرف؛
تبادل اسناد، مدارک و منابع علمي و کتابخانهاي و مبادلة کتاب، گزارش و منابع پژوهشي منتشره؛
همکاري در انتشار ويژهنامهها و مجلات راهبردی در موضوعات مورد علاقه طرفين؛
ارائه مشاوره در زمينهي موضوعات موردنياز طرفين؛
همکاري در زمينههاي گوناگون انتشاراتي و اطلاعرساني.
نهایتا نیز تصمیم بر این قرار گردید تا در صورت توافق طرفین، امکان اضافه کردن مصادیق جدید به محورهای همکاری حسب نیاز وجود داشته باشد.
مسئولیت پیگیری و اجرایی کردن موضوعات این تفاهمنامه، از طرف سازمان با مشاور رئیس سازمان در حوزه هوش مصنوعی و از طرف پژوهشگاه با رئیس مرکز رشد و نوآوری خواهد بود. این دو، نمایندگان تامالاختیار برای پیگیری موضوعات موردنظر خواهند بود؛ نمایندگان طرفین با تشکیل جلسات و کمیتههای مشترک و با حضور مسئولان و کارشناسان حوزههای مختلف، موضوعات کاری موردنظر را تا مرحله انعقاد قرارداد پیگیری مینمایند؛ همچنین استفاده از ظرفیت ساختاری، مدیریتی و کارشناسی قرارگاهها در طراحی و اجرای برنامهها محل توجه قرار میگیرد؛ نهایتا هم جلسات راهبری مشترک به صورت فصلی، بسته به توافق طرفین میان نمایندگان دو دستگاه برگزار میشود.
برای تحقق تامین مالی موضوعات همکاری یادشده، موافقتنامهای میان دو طرف منعقد و مبادله خواهد شد؛ در طول اجرای تفاهمنامه و توافقنامه، در صورتی که نیاز به طراحی موضوع جدیدی فارغ از توافقنامه باشد، این مهم پس از توافق طرفین، طی قرارداد جداگانه به نتیجه خواهد رسید.
نهایتا این جلسه با امضای تفاهمنامه همکاری پنج ساله، توسط حضرت آیتالله علیاکبر رشاد ریاست محترم پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و جناب آقای دکتر غلامرضا جلالی ریاست محترم سازمان پدافند غیرعامل کشور به پایان رسید.